Hemdator Nytts Prenumeration

Hemdator Nytts Tidningsbutik

Registrera dig för mitt nyhetsbrev HÄR så kommer du att få en avisering om när nästa vara finns tillgängligt.

 


Publikationer du kan köpa:

88 sidor!
Pris: 95:-


Om du har köpt tidigare:


Om det är första gången du är på denna sida:


 
  • 8 bitar på 80-talet:
    NINTENDOS MARSCH IN I DE SVENSKA HEMMEN.

    Nintendo har sedan tidigt 80-tal haft en stark position i Sverige. En hel generation tv-spelare växte upp med NES - Nintendo Entertainment System, även i folkmun kallad Nintendo 8-bitars. Odödliga spelklasslker som Super Mario Bros och The Legend of Zelda såg dagens ljus på NES. En kombination av dessa unika spelidéer samt ett flitigt och finurligt arbete av den svenska generalagenten Bergsala ledde till stor framgång i Sverige. NES har än idag ett starkt följe och präglar dagens spelkultur.

    Denna bok berättar historien bakom succén från Bergsalas tidiga möten med Nintendo i Japan till det bittra 90-talet när valutan devalverades och hårda år drabbade Bergsala. Minnen från Owe Bergsten, Lars Jarhamn, Jens Ohlin och andra nyckelpersoner återberättas i en fascinerande historia då pionjärsanda rådde i dataspelsbranschen. Vidare listas även viktiga milstolpar på NES och försäljningsstatistik.

    Författaren Martin Lindell har ett gediget förflutet inom spelbranschen. Lindell har arbetat med att sälja spel i butik, varit spelexpert på MTV, spelredaktör på Nöjesgulden, nordisk chefredaktör för Manual och Informatör på branschföreningen Dataspelsbranschen.

88 sidor
Pris: 95:-

8 bitar på 80-talet

Boken om Nintendo

Klicka på omslaget t.v. för att läsa om innehållet

Du kan läsa publikationerna på din egen dator, Mac eller PC, och du kan även skriva ut sidorna på din egen skrivare

Den mobila versionen kan med fördel läsas på din läsplatta, här visas ett uppslag på en IPad